Masters Of SQL

SQL Server ile ilgili bilgiler, hayata dair paylaşımlar ve birazda eğlence tabii...
Deadlock’sız, Blocking’siz, Contention’sız günler diliyoruz :)
Sysadmin sizinle olsun

Yoda kimdir?

Blog ismimizde yazan MastersOfSql’deki esas Master :) Dile kolay, Padawan’ın yaşı kadar tecrübesi olan güzide bir insan. Yoda denmesini sonuna kadar hak eden, bilgiyi paylaşmayı seven, beyni Multi Thread çalışan biri. Padawan, kendisini her gördüğünde ayrı şok olmaktadır. O sebeple, bu kişiye Yoda demektedir. Öğretici kişiliğiyle, çevresindeki insanlara yardımcı olan ama Padawan’a yardım ederken, mutlaka onu sinir etmeyi de becerebilen bu kişinin Padawan’ı kızdırmaktan zevk aldığı düşünülmektedir. (Bu noktada şaka yaptık diyelim, zira Yoda mantıklı konuşmaları ile bizi ikna edebilir :D :P )

“Bilgi seninle ölmesin” sloganını benimsemiş olan Yoda’nin en sevdiği çalışma arkadaşı Padawan’dır. Tabi Padawan’ınını kızdırmak adına inkar edebilir. Sakın inanmayın!

Bunları yazanın kim olduğunu anlamışsınızdır :) Kendimizi tanıtmamız gereken bu köşede, tanıtım kısmı Padawan’a kaldı. Ufaktan kendimizden bahsetmeye çalıştım. Zamanla, biz yazdıkça sizleri, siz de okudukça bizleri tanıyacaksınız. Umarım, ortak noktamız SQL de birbirimizin dilinden anlayabilen, yardımcı olabilen bir ortam oluşturabiliriz. Tabi, işin eğlence kısmını da unutmayalım. Eğlenebildiğimiz noktada öğrenmenin çok daha kolay olacağına inanan bir Padawan var karşınızda :) Azıcık çatlak bir Padawan :P

Configuration Manager’da SQL Server’ınız açık olsun, geri kalan her şey için MastersOfSQL (Elimizden geldiğince tabi :))
Deadlock’sız, Blocking’siz, Contention’sız günler diliyorum :) Sysadmin sizinle olsun :P
Loading